28 november 2011

Makaronilåda utan ägg




Jag fick ett paket finpasta av en kompis, äkta italiensk sådan från Toscana. Den fick hamna i ett modifierat pappa-recept på makaronilåda, serverad i fina gratängformar från käraste syster.

Kolla in det här receptet om du hellre vill göra en makaronilåda med vegetarisk korv.

2 port.

1 röd lök
Lite olja att steka i
2 dl okokta makaroner eller annan okokt pasta
1 dl gröna ärter
1 msk maizena
2 dl mjölk
0,5 dl vatten
Salt och peppar
Lite riven ost
  • Stek löken i lite olja
  • Häll i pasta och ärter och blanda runt
  • Strö över maizena och tillsätt mjölk och vatten
  • Salta och peppra
  • Koka tills såsen börjar tjockna
  • Häll allt i ugnsform(ar) och strö över lite riven ost
  • Gratinera i 200 grader i 30 minuter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar